') else writeln('
'); writeln(' '); close(); }} Sandylicious - Sandylicious -
>> 2010-04-28 <<
>> 11:30:50 << 

Fixerad

Ringde nyss barnmorskan för att höra angående bebisens placering i magen, blev osäker då mamma som följde med sa barnmorskan sa att hon låg fixerad. Jag hörde bara att hon låg neråt med huvudet, så för att vara på den säkra sidan ringde jag och kollade. Och det visade sig att mamma hade rätt, hon låg fixerad.

Men hon sa nu när jag ringde att hon kunde visst vända sig ändå. Konstigt!  För av vad jag läst så när dom fixerat sig så ligger dom så fram till födseln, men då kanske inte det stämmer då ändå? Frågade även vad det berodde på att hon fixerat sig så tidigt, men hon kunde inte svara på det.



Så här står det på Niomånader:

Vad innebär fixering?
Fixering innebär att bebisens huvud sjunker djupt ner i bäckenet och blir fixerat (”fastnar”).

Förstagångsföderska vs. omföderska
Det är vanligare att bebisen fixerar sig hos förstagångsföderskor än hos omföderskor. Anledningen till detta är att livmodermusklerna är mer elastiska hos en omföderska och trycket nedåt på barnet blir därför mindre. Dessutom vidgas ofta bäckenet något efter en graviditet och förlossning och detta kan göra att nästa barn har tillräckligt med utrymme för att inte fixeras (kallas ofta ruckbar).

När fixerar sig bebisen?
Vanligtvis så vänder sig de flesta barn med huvudet nedåt innan vecka 36 och fixerar sig för förstagångsföderskor relativt kort därefter. Men det finns bebisar som faktiskt fixerar sig betydligt tidigare, kanske redan innan vecka 30, likaväl som det finns bebisar som fixerar sig mycket sent. En del bebisar fixerar sig aldrig utan sjunker först djupt ner i bäckenet när förlossningsarbetet redan börjat.


>> 2010-04-27 <<
>> 14:59:17 << 

Virrigt!

Kan tänka att det var en rolig syn att se mig virra runt i lägenheten i morse, jag hade ungefär tusen saker att hinna med på morgonen. Och trots att jag steg upp redan klockan sex så blev det ordentligt stressigt! Längtar verkligen tills vi fått ordning på allt så man slipper springa runt och leta både det ena och det andra.

Och sen så visade sig att bussen jag hade tänkt åka med inte gick förbi Öjebyn där jag hade tänkt kliva på. Så det var bara till att ringa mamma som fick agera chafför till Luleå, så jag kom fram i tid till jobbet och det är ju huvudsaken:)

>> 2010-04-27 <<
>> 12:24:15 << 

För lite finare barn...

En söt pekbok som är gjord med humoristisk framtoning:)

Pekboken för lite finare barn, The Tiny Universe

Pekboken för lite finare barn, The Tiny Universe
Finns att köpa på Babyshop för 195:-

>> 2010-04-26 <<
>> 21:35:14 << 

Glukosbelastning & MVC

7.30 imorse hade jag tid för glukosbelastning, min andra och sista! Tog två och en halv timma, verkligen tur att jag hade sällskap av mamma:) Och det visade sig att mina blodvärden såg bra ut så det var ju verkligen skönt att få veta.

15:30 idag var jag på MVC och även där såg allt bra ut! Men tydligen måste jag bli bättre på att ta järntabletterna, så imorgon ska jag försöka komma ihåg att ta brustabletts varianten. Fick även lyssna på lillans hjärta och så fick jag magen mätt och den följde min kurva. Barnmorskan kände på magen för att se hur hon låg, och hon låg redan neråt med huvudet.
>> 2010-04-26 <<
>> 19:39:19 << 

Flytten

Flytten igår gick alldeles utmärkt:) Men vi fick mycket hjälp, och det gjorde att allt gick både snabbt och smidigt! Så än en gång tusen tack till er som hjälpte till! Har dock fortfarande kvar saker i förrådet och så är gamla lägenheten ostädad, men ingen kommer att flytta in förrens första Juni. Så vi har gott om tid att hinna få det gjort. Här i nya lägenheten är det såklart också en hel del att göra men alla möblerna är på plats så det vi har kvar att göra att packa upp saker och göra det fint.

Förresten så har jag varit en sväng till Luleå idag och köpt mattor på Rusta, och det var mer än behövligt då vi bara hade en matta sen tidigare. Och den hade sett sina bättre dagar för länge sedan..Sen har jag även inhandlat gardinstänger och mera vit målar färg.

Och nu är tanken att jag ska fortsätta och fixa här i lägenheten innan jag hinner bli för trött.
>> 2010-04-25 <<
>> 00:00:57 << 

Imorgon flyttar vi

Har ställt mobilen på 7.00 imorgon, sen är det bara att göra klart sista packningen och sedan börjar flyttlasset rulla:) Lika bra kanske att försöka sova nu, men måste säga att jag känner mig som ett litet barn kvällen innan julafton! Längtar så otoligt mycket att få packa upp och få allt i ordning i nya lägenheten...

Godnatt & Sovgott

>> 2010-04-24 <<
>> 17:26:09 << 

Yes!

Vi fick nycklarna till lägenheten redan idag:) Så imorgon går flyttlasset, vilket betyder att vi ikväll har en hel del att packa! Men det kommer nog att gå bra ändå, så nu vet ni vad jag håller på med i fall att jag inte hinner uppdatera!

>> 2010-04-24 <<
>> 12:26:05 << 

H&M

Har precis kommit hem från en sväng på stan, köpte jeansleggings och trosor från H&M:) Letade egentligen efter någon tunika eller liknadnde men hittade ingen som jag gillade. Sen lyckades jag glömma orsaken till varför jag for till stan från första början, skulle nämligen köpa några nya nässmycken från Glitter då jag tappade min sista igår!

Gjorde en liten beställning från H&M i Torsdags, så paketet borde väl dyka upp någon gång under nästa vecka. Måste säga att just nu är jag mer för internetshopping än för att trängas i butiker..skönt och smidigt att klicka hem och sen pröva hemma i lugn och ro:) Har väl mycket att göra med att jag är gravid nu och så, det känns helt enkelt jobbigt.

Men tusan vad jag längtar tills jag kan ha precis vilka kläder jag vill, och snäva jeans är något jag verkligen saknar...Om än det säkert lär ta lång tid innan jag ens vill klämma mig in i ett par jeans igen så längtar jag!

Gravidkläder är något jag verkligen inte känner mig så sugen på att köpa, för det är verkligen få som är snygga. Tycker att det är konstigt att utbudet är så dåligt, men bara att gilla läget! Än så länge kan jag ha min vanliga storlek på många plagg. Tur att modet är så med mycket leggings och tunikor nu, för det passar ju även gravida:)



Min beställning från H&M:

>> 2010-04-23 <<
>> 16:03:54 << 

Gravidoutfit

Så här ser jag ut idag:

>> 2010-04-23 <<
>> 13:26:21 << 

Converse

Hittade en rabattkod hos Sandra Nordin, med 50 % på ett par skor hos Halens. Och dessa rosa Converse hade gärna fått flytta hem till mig på en gång:) Dock är jag lite osäker om jag passar i denna sko modellen, men jag hoppas för dom är otroligt snygga!

>> 2010-04-23 <<
>> 10:43:55 << 

TGIF:)

Tog mig en lång sovmorgon idag, men jag fick kämpa för att somna om efter att jag vaknat vid sextiden. Har precis ätit frukost och nu är det bara att köra igång dagen! Har en hel massa att göra, sista dagarna att packa och få ordning på allt innan flytten!

Hoppas ni får en härlig Fredag:)

>> 2010-04-22 <<
>> 16:21:21 << 

Blev helg tidigare:)

Slutar en halvtimma tidigare idag då jag har lite ärenden som jag måste göra innan jag åker hem, sen ska jag hem och göra klart tvättmaskinen som en kommer och köper senare idag. Oklart dock hur vi ska klara oss utan tvättmaskin i en vecka...Men det löser sig nog på ett eller annat sätt:) Sen blir det att packa och städa upp lite hemma, om man nu har någon ork till det!

En trevlig sak är att det blev helg en dag tidigare för mig:) Så imorgon är jag ledig, kommer att jobba Söndag istället men det går ju alldeles utmärkt det!
>> 2010-04-22 <<
>> 14:30:48 << 

Karamellburkar


Söta karamellburkar från Honeyimhome, 35:- styck! Hur gulligt som helst att bara ha som prydnad på en hylla, eller varför inte ge bort i present?

>> 2010-04-22 <<
>> 07:13:35 << 

Snart Fredag:)

Tänka sig att det redan är Torsdag och imorgon, ja då är det helg:) Helt underbart!

Förresten går några av mina auktioner ut på Tradera idag, nya kläder och smycken från Motel, D,brand, Snö Of Sweden och Disney Couture och allt är nytt med lapparna kvar. Så kika in här om ni är intresserade!

Nu ska jag skynda mig att göra mig klar för idag.

Ha en bra dag!

>> 2010-04-21 <<
>> 18:43:31 << 

Bonuscheckar

Fick mig en trevlig överraskning när jag kom hem från jobbet idag, 3 bonuscheckar från H&M :) Och imorgon är det clubdag med 10% rabatt på hela köpet, så jag hoppas verkligen jag hinner förbi där en sväng.

RSS 2.0